General Knowledge MCQs QuizIslamic Studies MCQs Quiz

Islamic Studies Knowledge MCQs Vol 4

Islamic Studies Knowledge MCQs for the preparation of all Public Service Commissions Tests , NTS, PTS, BTS, CTS and other tests for Jobs.

1.  Taurat was revealed to which prophet ?
(A) Hazrat Essa (A.S)
(B) Hazrat Musa (A.S)
(C) Hazrat Daud (A.S)
(D) Hazrat Muhammad (P.B.U.H)

2. Injeel was revealed to  ___________?
(A) Hazrat Adam (A.S)
(B) Hazrat Daud (A.S)
(C) Hazrat Essa (A. S)
(D) Hazrat Musa (A.S)

3. Holy Quran was revealed to Hazrat Muhammad (P.B.U.H)  in the period of  ?
(A) 20 years, 5 months and 14 days
(B) 21 years, 5 months and 14 days
(C) 22 years, 5 months and 14 days
(D) 23 years

4.  Zabur was revealed to __________?
(A) Hazrat Daud (A.S)
(B) Hazrat Musa (A.S)
(C) Hazrat Essa (A.S)
(D) None of these

5. Holy Prophet Hazrat Muhammad (P.B.U.H) was born on  _________ ?
(A) 22 April, 571 AD
(B) 22 April, 572 AD
(C) 22 April, 573 AD
(D) 22 April, 574 AD

6. The age of Harat Muhammad (P.B.U.H ) was ____________years when their grandfather Hazrat Abdul Mutlib died?
(A) 2 years
(B) 4 years
(C) 6 years
(D) 8 years

7. The age of Hazrat Muhammad (P.B.U.H) was ____________ years when their mother Hazrat Amina(R.A) died ?
(A) 1 years
(B) 3 years
(C) 6 years
(D) None of These

8. Hazrat Amina (R.A) named Hazrat Muhammad (P.B.U.H)  ______________?
(A) Muhammad
(B) Ahmed
(C) None of These

9.  Holy Prophet Hazrat Muhammad (P.B.U.H) traveled to Syria with their uncle  Abu Talib, the age Hazrat Muhammad (P.B.U.H) was__________ years at that time?
(A) 6
(B) 8
(C) 10
(D) 12

10. The age of Hazrat Muhammad (P.B.U.H) was __________ years when married to Hazrat Khadija(R.A)  ?
(A) 25
(B) 26
(C) 27
(D) 40

11.  Salat was Made Obligatory in which Nabvi Year ?
(A) 7th Nabvi
(B) 8th Nabvi
(C) 9th Nabvi
(D) 10 Nabvi

12. Namaz-e-Istisqa is offered when  ______________?
(A) In extreme difficuly
(B) some one is sick
(C) Rain is needed
(D) None of These

13. Namaz-e-Kasoof is offered at the time of ____________ ?
(A) Lunar Eclipse
(B) when rain is needed
(C) difficulty
(D) Solar Eclipes

14.  Namaz-e-Khasoof is offered at the time of __________?
(A) Solar Eclipse
(B) Lunar Eclipse
(C) Both of the Above
(D) None of These

15. Salat-ul-Istikhara is offered at the time of  _________ ?
(A) When some one is in difficulty
(B) When some one is doubt about an assignment
(C) Both of the above
(D) for rain

16. Zakat was made obligatory in ___________?
(A) 2nd Hijri
(B) 3rd Hijri
(C) 4th Hijri
(D) None of These

17. Zakat is obligatory for those who have _______________ Tola Gold with them  according to Nisab of Zakat?
(A) 7.5 Tola
(B) 7 Tola
(C) 8 Tola
(D) 9 Tola

18. Which Angel is the head of those who will stay in paradise after the day of Judgment?
(A) Hazrat Israfil
(B) Zabanis
(C) Malik
(D)Ridwan

19.  Which Angels are called the Angel of Hell?
(A) Hazrat Azrail
(B) Hazrat Israfil
(C) Zabanis
(D) Karaman Katibin

20. To whom the responsibility of record keeping of good and bad of the human beings  is given ?
(A) Munkar Nakir
(B) Karaman Katibin
(C) Hazrat Israfil
(D) Hazrat Jabra’il

Answers to MCQs Vol 4

1.   B
2.   C
3.   C
4.   A
5.   A
6.   D
7.   C
8.   B
9.   D
10. A
11. D
12. C
13. D
14. B
15. B
16. B
17. A
18. D
19. C
20. B

See More

Islamic Studies Knowledge MCQs Vol 5

Islamic Studies Knowledge MCQs Vol 6

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close