Paksitan Affairs CSS 2017 MCQs Past Paper Solved

63

Pakistan Affairs MCQS CSS 2017 Solved Paper for those who want to prepare CSS Pakistan Affairs Paper, NTS, PPSC and other exams. Download Past Paper of Pakistan Affairs CSS 2017 MCQs fully solved.

1. Who was the 7 Prime Minister of Pakistan?
(A) Ibrahim Ismail Chandrigarh
(B) Feroz Khan Noon
(C) Ayub Khan
(D) Nurul Amin

2.  Name the United States of America Ambassador who died along with Zia Ul Haq in Plane Crash near Bahawalpur.
(A) Robert B Oaklay
(B) Arnold Lewis Raphel
(C) Nicholas Platt
(D) None of These

3. Name the country which opened first embassy in Pakistan ?
(A) China
(B) Iran
(C) Pakistan
(D) Saudi Arabia

4.  Which is the Pakistan’s Largest  Artificial Lake?
(A) Attabad Lake
(B) Manchar Lakae
(C) Keenjhar Lake
(D) None of These

5. Total Recipients of Nishan-e-Haider Highest Military Award of Pakistan are _____.
(A) 9
(B) 10
(C) 11
(D) 12

6. Who led the funeral prayer of Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah ?
(A) Mufti Taqqi Usmani
(B) Allama Shabbir Ahmed Usmani
(C) Mufi Rafi Usmani
(D) None of these

7. Who composed the tunes of National Anthem of Pakistan ?
(A) Ahmed G. Chaghla
(B) Hafeez Jullundhari
(C) Ahmed Rushi
(D) Sheikh Muhammad Ikram

8. Total Votes in Electoral College of United States of America are _____________.
(A) 306
(B) 338
(C) 438
(D) 538

9. Simla Deputation met with which Viceroy ?
(A) Lord Mountbatten
(B) Lord Minto
(C) Lord Curzon
(D) Lord Cunning

10. Current Ambassador of Pakistan to China  __________.
(A) Masood Khan
(B) Masood Khalid
(C) Salman Bashir
(D) None of these

11. Mohenjo Daro was discovered by Whom in 1922?
(A) R. D. Banerji
(B) Petersen
(C) Ram Das
(D) None of These

12.  Anjuman-e-Himayat e Islam was founded in______ .
(A) 1980
(B) 1984
(C) 1985
(D) 1986

13. Write of Humsafar Pakistani Tv serial is _________?
(A) Farhat Ishtiaq
(B) Naseer Turabi
(C) Momina Duraid
(D) None of These

14.  Name the Indian Who received Pakistani Award ?
(A) Morarji Desai
(B) Sonia Gandhi
(C) Atal Bihari Wajpai
(D) None of These

15. Friday was declared as official holiday on ______.
(A) 1 July 1970
(B) 21 July 1975
(C) 5 June 1971
(D) 1 July 1977

16. PTV started its colored transmission in  ?
(A) 1970
(B) 1975
(C) 1976
(D) 1990

17. Who is the Author of “My Life a Fragment ” ?
(A) Mohammad Ali Johar
(B) Saadat Hassan Manto
(C) Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah
(D) None of these

18. Who was the first Vice President of Pakistan.
(A) Zulfiqar Ali Bhutto
(B) Yahya Khan
(C) Nurul Amin
(D) None of these

19. 18th Amendment in the constitution of Pakistan was passed on ______________. 
(A) 8th February 2010
(B) 8th March 2010
(C) 8th April 2010
(D) 8th May 2010

20. Total Number of Basic Democrats in 1965 in Presidential Election were  __________.
(A) 50,000
(B) 60,000
(C) 70,000
(D) 80,000

Answers to MCQs Pakistan Affairs CSS 2017 Paper . 

1. B
2. B
3. B
4. B
5. C
6. B
7. A
8. D
9. B
10.B
11. A
12. B
13. A
14. A
15. D
16. C
17. A
18. C
19. C
20.D

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here